Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high-quality protein, eggs also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes of heart diseases. One egg yolk, in fact, contains a little more than two-thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has driven egg sales to plummet in recent years, which in turn has brought about the development of several alternatives to eating regular eggs. One alternative is to eat substitute eggs. These egg substitutes are not really eggs, but they look somewhat like eggs when they are cooked. They have the advantage of having low cholesterol rates, and they can be scrambled or used in baking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling. A second alternative to regular eggs is a new type of egg, sometimes called ‘designer’ eggs. These eggs are produced by hens that are fed low-flat diets consisting of ingredients such as canola oil, flax, and rice bran. In spite of their diet, however, these hens produce eggs that contain the same amount of cholesterol as regular eggs. Yet, the producers of the these eggs claim that eating their eggs will not raise the blood cholesterol in humans.

Egg producers claim that their product has been portrayed unfairly. They cite scientific studies to back up their claim. And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed result. It may be that it is not the type of eggs that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people. In fact, there is evidence that certain dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently, while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating dietary fat will probably not help reduce the blood cholesterol level.

Mặc dù được tiếng là một nguồn cung cấp vi ta min, khoáng chất và đạm cao cấp với giá cả bình dân, trứng cũng chứa một lượng khá cao cholesterol, một trong những nguyên nhân chủ yếu dẫn đến các bệnh về tim. Thực tế là một lòng đỏ trứng chứa nhiều hơn 2/3 lượng choresterol được khuyến cáo thu nạp trong 1 ngày. Thông tin này đã làm cho việc tiêu thụ trứng giảm đột ngột trong những năm trở lại đây, và cũng vì thế thúc đẩy sự phát triển của vài nguồn thay thế cho việc ăn trứng thường xuyên. Một cách thay thế là ăn trứng phụ. Trứng này thì không hẳn là trứng, nhưng nhìn nó khá là giống trứng thật đã được chế biến. Chúng có lợi ích là có tỉ lệ cholesterol thấp, và có thể dùng để làm trứng chiên hoặc làm bánh. Một điểm bất lợi của trứng phụ là nó không dùng để ốp, kho hay luộc được. Một cách thay thế khác là ăn loại trứng mới, có thể được gọi là trứng thiết kế. Loại trứng này đượ sản xuất bởi những con gà mái ăn theo chế độ ăn ít mỡ, bao gồm các loại nguyên liệu như dầu hạt cải, hạt lanh và cám gạo. Mặc dù là được ăn như thế, nhưng mà những con gà này vẫn đẻ trứng có lượng cholesterol cao như trứng thường. Tuy nhiên, những người sản xuất ra loại trứng này vẫn khẳng định rằng, ăn loại trứng này sẽ không làm tăng lượng cholesterol trong máu người.

Những người sản xuất trứng nói chung tuyên bố rằng sản phẩm của họ đã bị mô tả đánh giá không công bằng. Họ đưa ra những nghiên cứu khoa học để làm dẫn chứng cho tuyên bố này. Thực tế thì những nghiên cứu về mối quan hệ giữa trứng và lượng cholesterol trong máu người mang lại những kết quả khác nhau. Có thể là không phải do loại trứng mà là do cơ thể người ăn trứng là nhân tố quyết định của lượng cholesterol trong máu. Trong thực tế, có nhiều bằng chứng về việc một vài chất béo trong khẩu phần ăn nhất định làm tăng sự sản xuất cholesterol trong máu. Do đó, mặc dù việc chúng ta hạn chế ăn trứng, ngay cả trứng thiết kế đều có ích, có vẻ như làm thế mà không hạn chế chất béo trong khẩu phần ăn thì cũng không thể giúp lượng cholesterol trong máu giảm đi được.

What is the main purpose of the passage?

Đáp án đúng: B

According to the passage, which of the following is a cause of heart diseases?

Đáp án đúng: B

What has been the cause for changes in the sale of eggs?

Đáp án đúng: D

What is meant by the phrase ‘mixed result’?

Đáp án đúng: C

According to the author, which of the following may reduce blood cholesterol?

Đáp án đúng: C

Which of the following could best replace the word ‘somewhat’?

Đáp án đúng: B

According to the passage, one yolk contains approximately what fraction of the suggested daily limit for human consumption of cholesterol?

Đáp án đúng: B

The word ‘portrayed’ could best be replaced by which of the following?

Đáp án đúng: D

What is the meaning of ‘back up’?

Đáp án đúng: D

According to the passage, egg substitutes cannot be used to make any of the following types of eggs EXCEPT?

Đáp án đúng: C